SUP resa

Stand up paddlingSUP eller ”Stand-up-paddling” är en surfing variant som växt markant under senare år. Det handlar helt enkelt om att man här står på en bräda och paddlar. En fördel här tillskillnad mot kite, vindsurfing eller vågsurfing, är att man inte behöver varken vind eller vågor för att ta sig framåt. På så sätt ger det möjlighet att ge ut sig på havet nästan närsomhelst! Att ge sig ut vid svårare förhållanden när det tex. är vågor kan även vara betydligt roligare, då man även kan vågsurfa med brädan, men kräver också mer skicklighet. SUP är också ett relativt billigt och väldigt enkelt sätt att komma ut på vattnet nästan varsomhelst och mer eller mindre oavsett var man befinner sig!

SUP resor & kurser utomlands

Det finns surfcamps utomlands som har kurser inom SUP, eller där du kan kombinera detta med tex. Yoga eller andra former av surfing.

SUP kurser Sverige

Du kan gå kurser inom SUP även i Sverige. SUP kurser finns lite överallt längs våra kuster. Samtidigt är SUP en relativt enkel sport som går snabbt att lära sig, och du kanske bara är intresserad utav att hyra en SUP-bräda, vilket du vanligtvis också kan göra vid ställen som har bräduthyrning.

Surfers – Apelviken, Varberg

På Surfers Apelviken kan du hyra SUP och testa SUP på en av Sveriges med välkända surfstränder; Apelviken.