BookSurfcamps Guide & Recension

Booksurfcamps.comBooksurfcamps.com är en bokningssida som drivs av Tripaneer, vilket är ett reseboknings-företag som startade 2013 och är baserat i Amsterdam, Nederländerna. Här går det att inte boka bara surfcamps och kurser inom vågsurfing, utan även inom bland annat vindsurfing, kitesurfing, SUP, bodyboarding, och camps som är inriktade på Yoga & surf, men det finns också tex. mer renodlade Yoga retreats att boka. Framförallt går det också att läsa användarrecensioner för de olika campen. På Booksurfcamps.com kan man finna hundratals olika surfcamps och totalt flera tusen olika rese-surfrese-alternativ inom olika områden på olika destinationer världen över. Det går också att söka efter camps som är inriktade ”baserat” på hur duktig man är / eller vilken nivå man är som surfare, att de är ”budget-vänliga”, eller kanske lämpar sig bra för dig som ensam-resenär. Det går även smidigt att direkt via Booksurfcamps.com sköta hela bokningsprocessen från såväl första kontakt till slutgiltiga bokning. Booksurfcamps.com har ett snittbetyg på cirka 4,5/5 på Trustpilot.

Surfcamps för många olika typer av surfing

Via Booksurfcamps.com kan man boka surfcamps som är inriktade mot många olika typer av surfing. Även om många surfcamps som sagt erbjuder flera typer av surfing, så finns det sådana som förutom vågsurfing (vilket denna sida är inriktad på) även är inriktade mot vindsurfing, kitesurfing, bodyboarding, yoga & surf osv.

Booksurfcamps

Bokningsprocessen hos Booksurfcamps.com

När man bokar ett surfcamp via Booksurfcamps.com kan man högst upp på sidan till vänster välja camps utifrån destination, typ av camp (tex. ”inriktning”, ”intresse”, och ens ”nivå på surfing”) samt under ”Surf & Watersports” välja tex. just om man söker surf camps med en inriktning på som sagt vindsurfing, kitesurfing, SUP eller vågsurfing mm. I flera fall kan ju också surfcampen erbjuda surflektioner inom flera olika typer av områden, varav det brukar gå rätt bra att söka direkt från huvudsidan på Booksurfcamps.com för att få fram resultat. Oavsett hur man gjort sina val där, och den sida man kommer till, så kan man sedan på huvudsidan på mitten igen välja destination, tidsperiod när man vill åka, samt ”kategorier” och ”stil” på campen. Layoten är helt enkelt anpassad för att man skall kunna göra en så specifik sökning som möjligt baserat på ens preferenser för att hitta en resa som passar än så bra som möjligt. Nedan följer mer information när man gör de olika valen.

Val av destination

Det första man gör är som sagt att välja destination. Detta är först och främst uppdelat i världsdelar, sen länder, och sen de ”surfspots” eller de platser där campen ifråga är lokaliserade.

Tidsperiod man vill åka

Man väljer vilka datum (tur- och retur) man skulle vilja åka utifrån en kalender. En faktor är här naturligt också att vissa destinationer kan lämpa sig bättre vädermässigt sett till vissa perioder på året, men också beroende den typ av vågor eller förhållanden man kan förvänta sig under olika perioder beroende på hur duktig man är som surfare.

Inriktning på campet (kategori/stil)

Man kan välja inriktning på campet ifråga via ett antal olika parametrar. Man kan tex. under ”kategori” välja surfcamps som riktar sig till dig med en lägre budget, surfcamps för enbart tjejer, eller din nivå/ hur duktig du är som surfare mm. Man kan också välja surfcamp som anses extra populära för tex. solo-resenärer och om man reser ensam. Under ”styles” kan man liksom i huvudmenyn högst upp på vänster på sidan, som vi beskrev tidigare, välja om man söker ett surfcamp som är inriktade på tex. vågsurfing, vindsurfing, kitesurfing, bodyboarding osv, eller erbjuder de delarna.

Därefter när du väljer sök får du fram ett resultat med förslag baserat dina parametrar.

Info-sidan för surfcampen & vad som ingår

På info-sidan på surfcampen, brukar finnas tydlig information om vad som ingår i resan. Där finns förutom givetvis bilder, även information om boende, plats för campet, information om surfkurser, och framförallt något som vi själva tycker är väldigt bra, förutom ”vad som ingår” så finns också ofta en lista över ”vad som inte ingår”, vilket kan vara saker som man kan ta för givet ibland. Tex. är det vanligt att maten kanske ofta inte ingår vid en mängd surfcamps utomlands. För mer info kan man givetvis även gå till surfcamp´ets egna webbsida (om de skulle ha en sådan), som man oftast enkelt kan söka fram på namnet även om inte webbadressen står specificerad, eller kontakta surfcampet ifråga om man har frågor (se nedan).

Sen finns det givetvis information också om ”stil”, dvs. om campet ifråga är inriktade på just det du vill surfa.

Kontakt med de olika campen

Kontakt med de olika campen och frågor kan skötas direkt via meddelande-funktionen på Booksurfcamps.com. Man kan givetvis också gå till surfcampets egna webbsida/huvudsida om de har en sådan (som man oftast enkelt kan söka upp även om inte webbadressen står specificerad på bokningssidan) för mer bilder och info om campet ifråga.

När man kommit fram till om man är intresserad av att boka ett eventuellt surfcamp (efter tex. kontakt med campet, och efterforskningar man gjort & läst användarrecensioner etc) så kan man skicka en bokningsförfrågan på det aktuella surfcampet och kursen. De återkommer då om det finns plats och tillgänglighet de aktuella datumen, men ofta brukar det här gå att vara flexibel, om du tex. vill lämna och ankomma campet vissa tidpunkter/datum, eller att du kanske inte vill ha surfkurs alla datum etc.

Deposition vid bokning

När beslut om bokning väl gjorts, betalar man vanligtvis en deposition på ett visst belopp (kan vara 20% på total-beloppet). Sedan kan det vara att man antingen måste betala resterande summa en viss tid innan ankomst, eller att man betalar resterande del när man väl ankommit till campet. Men det beror också på när man bokar; bokar man relativt kort inpå, kan man behöva betala hela beloppet på en gång. Vid avbokning, så går åtminstone minst depositionen ifråga ofta förlorad. För avboknings-policy och övriga villkor, vänligen läs dock respektive camps villkor.

Sammanfattning / vår bedömning

Sammanfattningsvis så tycker vi Booksurfcamp´s har en väldigt bra tjänst, då det är en form av ”databas” över surfcamps för en mängd olika destinationer, och där det även går enkelt att jämföra och läsa recensioner för olika camps. Booksurfcamps kan vara ett bra alternativ att hitta andra surfcamps, exempelvis om man inte vill åka med någon av de större svenska eller nordiska surf-rese-arrangörerna, och man kanske vill testa ”nya koncept”. Det kan också vara att de inte har platser kvar på en viss destination, eller att de kanske inte heller har surfcamps på den destination man skulle vilja åka till. Bokningssprocessen har ofta även gått väldigt smidig de gånger vi använt dem, och de camps vi har varit i kontakt med har ofta svarat snabbt och professionellt. Att många är nöjda vittnar även sajtens betyg av över 4,5/5 på Trustpilot.

Vårt betyg av BookSurfCamps.com:

Besök: https://www.booksurfcamps.com