Lyx surfcamps och lyx surfresa

Lyx surfresa & lyx surfcampsSurfing och surfkulturen är ganska klassiskt associerad med att att ”leva enkelt”, en enkel klädstil, social atmosfär, och nära naturen. Men bara för det, kan det ju givetvis vara att man kanske efterfrågar något annorlunda, eller som passar än själv bättre. Eller att man helt enkelt vill unna sig något speciellt. Även om det är kul att uppleva den ”klassiska delen” av surfkulturen, behöver man alltså nödvändigtvis inte alltid behöva bo på ett hostel med kanske 8 eller 12 andra personer i samma rum. Det enda det handlar om är den gemensamma kärleken till surfingen, sedan kanske man endå givetvis skulle vilja bo bekvämt eller unna sig något extra, precis som vilken annan resa som helst. Nedan tänker vi gå igenom vad som ofta skiljer så kallade lyx surfresor och lyx surfcamps gentemot andra surfcamps. Vissa lyx-surfcamps och destinationer kanske lämpar sig för mer eller mindre erfarna surfare, medan andra också funkar väl för nybörjare.

Fler än 50 stycken olika lyx surfcamps att boka via Booksurfcamps.com – Läs även besökar recensioner!

Skillnaden mellan lyx surf resor och vanliga surfresor

Det som skiljer lyx surfresor från ”vanliga surfresor” är att de mer i detalj skiljer sig i hela upplevelsen. En av de mest framträdande skillnaderna mellan vanlig surfresa och lyx surfresa är boendet. Lyxiga surfresor erbjuder ofta exklusiva och strandnära villor eller boutiquehotell, där det mer i detalj är utformat för att bidra en avslappnad och komfortabel atmosfär. Efter en dag på vattnet kan surfare koppla av i exempelvis lyxiga spa-liknande faciliteter eller njuta av gourmetmåltider på stranden.

Instruktörerna på mer lyxiga surfresor är vanligtvis erfarna proffs som inte bara är kunniga om surfning utan även skickliga pedagoger. Gruppstorlekarna är även ofta mindre, vilket ger varje deltagare mer individuell uppmärksamhet för instruktören, varav man även så har möjlighet att förbättra sina färdigheter snabbare.

Lyx Surfcamps: En kombination av komfort och surf

För de som vill fördjupa sig i surfkulturen och förbättra sina färdigheter, kan man säga att lyxiga surfcamps erbjuder en balans mellan komfort och äventyr. Det som verkligen utmärker lyx surfcamps är den dedikerade inriktningen på såväl surfutbildning som en bekväm vistelse.

Boendet vid lyxiga surfcamps är särskilt vid de exotiska destinationerna, ofta i form av strandnära och eleganta bungalower, där närheten till naturen kombineras med modern bekvämlighet. Beroende på boende-typ är det fortfarande ofta en plats där surfare kan komma närmare varandra och skapa minnen under avslappnade kvällar runt ”lägerelden” eller i gemensamma lounges.

Surfinstruktörerna på lyx surfcamps är ofta certifierade och passionerade om att dela med sig av sin kunskap. Dessa läger erbjuder ofta en balans mellan strukturerad surflektion och frihet att utforska vågorna på egen hand. Efter en dag i vattnet kan deltagarna delta i gemensamma aktiviteter som yoga, meditation eller utflykter för att uppleva den lokala kulturen.

Vanliga Surfresor och surfcamps

För dem som söker en avslappnad och prisvärd surfupplevelse, ger vanliga surfresor och surfcamps fortfarande en bra ingång till surfvärlden med allt vad den har att erbjuda. Dessa alternativ fokuserar på gemenskap, enkelhet och roligt. Boendet kan variera från enkla vandrarhem till campingplatser med tillgång till grundläggande bekvämligheter.

Surflektionerna vid vanliga surfcamps ges ofta även av entusiastiska lokala surfare. Dessa platser lockar ett mer varierat typer av deltagare och är perfekta för dem som är nya inom sporten eller letar efter en avslappnad atmosfär att förbättra sina färdigheter.

Ett surfcamp och boende som passar dig

Att lyx surfcamps eller mer lyxigare surfresor vuxit fram, är helt enkelt för att det finns många olika preferenser vad man önskar, och även är villig att betala. Varje alternativ har även sina unika fördelar och tilltalar olika typer av surfare. Det viktiga gemensamma är ofta kärleken till surfen, men sedan är det upp till än själv som individ om vad som passar just än själv.

Boka fler än 50 stycken olika lyx surfcamps världen över via Booksurfcamps.com – Läs även besökar recensioner!