Coworksurf camps och ”Work and Surf” – Vad är detta?

När vi tänker på surfresor, föreställer vi oss visserligen ofta gyllene stränder, och skimrande horisonter, men också något som dels kan kännas relativt geografiskt och ”tidsbegränsat” avlägset då det ofta är förknippat med en semesterresa – helt enkelt då man har jobb eller studier, och ofta av någon anledning behöver bege sig hem igen. Men när man kollar lite närmare på dagens möjligheter, kan man fråga sig, behöver det verkligen nödvändigtvis vara så att man behöver lämna platsen samt sin surfing? Även om det alltid har gått att fysiskt flytta till den aktuella platsen, har den teknologiska revolutionen och framväxten av fjärrarbete gjort en ny våg av resande blivit möjlig, där det kan finnas fortsatt möjlighet att hålla på med sin surfing samtidigt som man för den delen inte behöver förnimma tex. jobb eller karriär. Kanske kan möjligheten att kunna kombinera sin jobb med surfing, vara något som även får ens karriär i övrigt att blomstra? Välkommen till världen av ’Cowork Surf’. I denna artikel utforskar vi denna fusion och dess påverkan på den samtida surfresan.

Vad är Cowork Surf?

Cowork surfTänk dig en plats där du kan starta dagen med en morgonsurf, följt av en arbetsdag i en miljö som andas kreativitet och samarbete, och avsluta med ännu en surfsession på eftermiddagen eller i solnedgången; detta var just lite idén med Cowork-surf utrymmen. Här är målet att kombinera bekvämligheterna från en modernt kontor eller arbetsplats – stabilt Wi-Fi, konferensrum och lugna arbetsutrymmen – med närheten till några av världens bästa surfspots.

Cowork Surf är alltså en kombination av ett coworking-utrymme vid exempelvis ett surfcamp och surfmöjligheter. Kärnan är här att sålänge du har en bra internet-uppkoppling, så kan du fortsätta att sköta ditt arbete var du än befinner dig. Istället för att begränsas till traditionella kontor i stadsområden, finns Cowork-surf anpassade surfcamps nära stränder där surfentusiaster kan ta pauser från sitt arbete för att ge sig ut på vågorna. Utrymmena är utrustade med vanligtvis höghastighets-internet, arbetsstationer och olika boendealternativ, där du kan bo själv eller med andra, vilket gör det möjligt för människor att arbeta effektivt samtidigt som de njuter av den avslappnande atmosfären vid havet. Även om du naturligt sett vill kunna bege dig och surfa då och då, så är målet att du vid ett bra anpassat Cowork-surfcamp skall kunna hitta den arbetsro du söker, så att du i alla lägen kan fortsatt vara produktiv.

”Surf and Work”

Utifrån att fortsatt både kunna jobba och surfa, har livsstilen ’Surf and Work’ växt fram. Det är en ideologi som omfamnar balansen mellan arbete och passion. Imed framväxten av fjärrarbete kan det möjliggöra att exempelvis digitala nomader, frilansare och till och med anställda i företag att förverkliga sina drömmar att fortsätta kunna surfa, samtidigt som de upprätthåller sina professionella förpliktelser. Med en bärbar dator och en stabil internetanslutning kan världens stränder bli ens kontor.

”Surf and Work” har således kommit att representera en ny generation av fjärrarbetare, digitala nomader och entreprenörer som inte vill kompromissa mellan deras passion för surfing och deras karriär. Genom att kombinera arbete med surf kan individer skapa en balanserad rutin som gynnar både deras mentala välbefinnande och produktivitet.

Dock kräver denna livsstil naturligt sett fortsatt eget ansvar, och alla miljöer att arbeta i fungerar naturligt sett kanske inte lika bra för alla. Dock har man på många Cowork-surf anläggningar försökt erbjuda flera olika alternativ, med olika typer av enkelrum och arbetsplatser, så man ska hitta en miljö som passar än själv, och där man kan vara produktiv.

Som sagt så behöver man givetvis ofta vara disciplinerad på samma sätt som hemma på sin ”Work and Surf”, men är man disciplinerad och finner en arbetsmiljö som funkar, kan detta givetvis vara något att prova på.

Priser för Cowork-surf

Bokar man Coworksurf så är det som tillkommer vanligtvis att man får tillgång till en kontors/arbetsyta där man kan sitta och jobba. Sedan är det precis som vid man bokar ett surfcamp; man kan välja själv vad man vill ska ingå; om man vill ha enkelrum eller delat rum osv. Det går ofta även bra att boka ett enkelrum med skrivbord om man skulle vilja ha möjlighet att kunna sitta och jobba just där. Möjligheterna varierar med vilken anläggning det är. Sedan kan man ofta även lägga till om man så vill vill surf-lektioner, typer av mat inkluderad osv. Det brukar dock bli billigare vad gäller boendet om man väljer att bo längre, då det ofta erbjuds rabatter om man väljer att stanna under en längre tid.

Var hittar man Co-work surfcamps?

En sida som är inriktad cowork surfcamp på detta är Coworksurf.com, där man kan hitta cowork-surf anpassade surfcamps runtom i världen. Det går också att hitta Cowork-surf anpassade surfcamps på Booksurfcamps.com (Läs mer om Booksurfcamps.com här). På Booksurfcamps.com, har de dock där främst färdiga paket, för dig som reser lite kortare, men det går alltid att kolla med surfcampet ifråga om du skulle vilja stanna lite längre.

Fördelar med Cowork Surf:

Här tänkte vi nämna några av de fördelar som kan finnas med Cowork-surf:

  1. Balans mellan arbete och fritid: Genom att införliva fysisk aktivitet i den dagliga rutinen kan individer bryta den sedentära cykeln som ofta förknippas med traditionellt kontorsarbete.
  2. Nätverksbyggande: Cowork Surf-utrymmen samlar ofta likasinnade individer, vilket även ger möjligheter att skapa professionella och personliga relationer. Cowork Surf-utrymmen blir ofta samlingspunkter för en global gemenskap av likasinnade individer, vilket ger ovärderliga nätverksmöjligheter.
  3. Mindre stress: Många menar att surfing, som närhet till havet minskar stressen, och hjälper till att öka koncentrationen. Att kombinera arbete med fysisk aktivitet som surfning kan hjälpa individer att hantera stress, öka fokus och förbättra övergripande välbefinnande.
  4. Flexibilitet: Med bara en dator och en stabil internetanslutning kan individer arbeta från nästan var som helst, vilket ger dem friheten att välja sin ideala arbetsmiljö.
  5. Ekonomiskt Hållbarhet: Långa vistelser på en surfdestination med möjlighet att arbeta kan göra resan mer ekonomiskt hållbar.

Slutsats

Cowork Surf och Surf and Work kan sägas utgöra mer än bara trender; de representerar en förskjutning i hur vi tänker på arbete och fritid. Medan dessa koncept kanske inte passar alla, kan de erbjuda ett intressant alternativ för dem som söker en mer balanserad livsstil. Som teknologin fortsätter att förändra arbetslandskapet, kommer vi troligen att se fler kreativa lösningar som dessa som möter de unika behoven hos dagens arbetskraft.

Med teknologins framsteg och en större förståelse för arbetslivsbalans ligger Cowork Surf och Surf and Work i framkant av framtidens arbets- och fritidsmodeller. För surfresenärer som vill maximera både vågtid och arbetsproduktivitet erbjuder dessa koncept kanske den perfekta lösningen.