Hur är det att åka på surf resa själv?

Hur är det att resa själv på en surf resaVi bakom Surfresa.com har flera gånger åkt själv på surf resa, och kan här dela med oss lite av våra erfarenheter. Om det är så att man funderar på om det känns ”läskigt” att åka själv ur en social synvinkel eller inte kan vi nog glädjande nog säga att våra erfarenheter av detta är i nästan enbart positiva. Åldern spelar i stort sett inte heller någon roll. Att åka på en surf resa själv, är kanske nog den typ av resa som är den absolut bästa när det även kommer till att just resa själv, och även särskilt om man även skulle känna sig lite blyg inför nya människor.

På en Surf resa får man möjlighet att träffa ofta massor av nytt folk från alla världen´s hörn, som man också ofta bor ihop med (om man vill) i en ”dorm”. Dessa är personer man sedan kan dra och surfa med (det rekommenderas dock starkt att man inte just surfar själv, utan med andra eller går en kurs, särskilt om man är nybörjare), och som man även kan hålla kontakt med i många år, och potentiellt åka på fler surf resor med, efter det att surfresan är över. På så sätt är det en perfekt möjlighet om man vill ha nya kompisar.

Är det så att man är lite blyg av sig, så surfar man ju också i stort sett varje dag på en surf resa. Detta är en fysisk aktivitet där man inte behöver vara ”social” om man inte vill, men samtidigt är de ofta positiva aspekterna med surfing så stora, och att det är så roligt, att oavsett hur blyg man är och inte, så gör det att det helt enkelt att man ofta måste utväxla några ord med andra surfare! Detta leder till att det nästan alltid blir en avslappnad och social atmosfär såväl under som efter surfen!

Så oavsett egentligen om du vid tidpunkten har någon annan att åka med eller inte – kan vi starka positiva ord att säga om att åka själv ur en social synvinkel, då man här kombinerar en fysisk aktivitet, samt har ultimata möjligheter att träffa nya vänner från världens alla hörn, och som samtidigt delar ett intresse med dig själv – surfing!

I övrigt dock (kanske särskilt om man reser själv), gäller generella reseråd, samt tex. platser man bör besöka och inte. Läs mer på UD´s sida Sweden Abroad först rörande den aktuella destinationen.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *